Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Президент підписав закон про соцгарантії офіцерам, які несуть службу за призовом

Президент підписав закон про соцгарантії офіцерам, які несуть службу за призовом

Петро Порошенко підписав Закон № 683-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей».

Документом, який був прийнятий Верховною Радою 15 вересня, встановлюються гарантії соціального захисту військовослужбовців військової служби за призовом - осіб офіцерського складу. На них поширюються такі ж гарантії соціального захисту, які передбачені для військовослужбовців інших видів військової служби. 

Таким чином врегульовано питання забезпечення осіб офіцерського складу, які проходять військову службу за призовом, пільгами і гарантіями, визначеними Законом України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей».

Призов на військову службу офіцерів, які здобули вищу освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем не нижче бакалавра, пройшли повний курс військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу і яким присвоєно відповідне військове звання офіцера запасу, був проведений у відповідності з Законом України «Про військовий обов'язок і військову службу» та Указу Президента від 1 травня 2014 № 447.