Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові готували пропозиції до державної Стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства

У Харкові готували пропозиції до державної Стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства

12 жовтня відбувся регіональний круглий стіл, організаторами якого є Координатор проектів ОБСЄ в Україні та Адміністрація Президента України.

Держава повинна віддати частину своїх повноважень громадянському суспільству, підкреслив, відкриваючи засідання, заступник керівника Головного департаменту внутрішньої політики – керівник Департаменту взаємодії з громадським суспільством та політичними партіями Адміністрації Президента України Олександр Ярема.

«Як приклад, можна навести дієвість волонтерських організацій. У певних питаннях – таких, як забезпечення війська продуктами або спорядженням, вони ефективніші за державний механізм», - відзначив Олександр Ярема.

Заступник директора Департаменту масових комунікацій ХОДА, начальник управління внутрішньої політики Ігор Ісаєнко привітав присутніх з початком роботи круглого столу у Харкові від імені голови ХОДА Ігоря Райніна. Ігор Ісаєнко наголосив, що при налагодженні результативного діалогу суспільства й влади в Харківській області треба також враховувати, що сьогодні регіон знаходиться фактично на межі геополітичного зламу.

«Безумовно, активне та впливове громадянське суспільство є важливим елементом будь-якої демократичної держави, і Україна тут - не виключення. Сподіваюсь, що за круглим столом ми знайдемо відповіді на ті виклики, які зараз диктуються цим геополітичним зламом», - розказав заступник директора Департаменту масових комунікацій ХОДА.

Організатори розповіли, що подібні круглі столи в рамках проекту ОБСЄ «Вдосконалення Національної стратегії громадянського суспільства в Україні» вже відбулися в таких містах як Запоріжжя, Одеса, Чернігів, Тернопіль, Львів. На черзі - Краматорськ. У зустрічах беруть участь представники держустанов і громадськості.

Головною метою проекту є перегляд існуючої Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні щодо її законодавчого та інституційного вдосконалення на основі міжнародних стандартів та найкращих національних практик. Нова стратегія визначатиме основні напрями та тенденції державної підтримки розвитку громадянського суспільства на період 2015-2020 років.

Під час круглих столів їх організатори збирають коментарі до стратегії з регіонів. Після узагальнення інформації коментарі та побажання будуть враховані в кінцевому документі. Стратегію вже до кінця 2015 року має затвердити Президент України. Для кожного регіону також будуть окремо розроблені плани дії.