Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протягом усього навчального року 300 харківських студентів будуть вирішувати бізнес-кейси

Протягом усього навчального року 300 харківських студентів будуть вирішувати бізнес-кейси

7 жовтня в нашому регіоні за підтримки ХОДА стартував Перший студентський чемпіонат з вирішення бізнес-кейсів «SMP-Challenge».

Освітній проект для молодих фахівців пройде у форматі бізнес-змагань в реальних ринкових умовах. Протягом навчального року учасники чемпіонату будуть вирішувати актуальні бізнес-кейси від компаній і підприємств Харківської області. На початковому етапі чемпіонату в ньому візьмуть участь не менше 300 студентів, готовність співпрацювати з юними бізнесменами вже підтвердили 18 харківських компаній.

«Кейси - це, за великим рахунком, завдання від компанії, для вирішення яких вони надають додаткову інформацію, - пояснив Євген Урсалов, виконавчий директор Харківської обласної молодіжної організації «Союз молодих підприємців», яка є одним з організаторів проекту. - За рішення кожного кейса учасники отримують бали, які враховуються в турнірній таблиці чемпіонату. Ми складемо персональні, командні рейтинги, а також рейтинги по секціях, вишах і кафедрах».

Як зазначили організатори, учасники зможуть проявити себе в різних секціях - таких, як автобізнес, юриспруденція, ресторанний бізнес, сфера розваг, спорт і здоров'я, інвестиційний проект і т.д.

Студенти, які нададуть кращі рішення запропонованих кейсів, отримають сертифікати та призи від компаній, повідомили в Департаменті по підвищенню конкурентоспроможності регіону ХОДА. Крім того, підприємства можуть запросити таких студентів на стажування для впровадження їх пропозицій.

«Ми сподіваємося, що молодь буде допомагати нам вирішувати важливі та актуальні проблеми, - підкреслив начальник відділу аналітичної та презентаційної роботи Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону Олексій Лиска. - Наприклад, чекаємо від них ініціативи в такому кейсі - розробити рішення для допомоги виходу харківських товаровиробників на зовнішні ринки. Ця ідея поки що в достатньому ступені не оформлена, але скажу, що мова йде про запуск спеціального сайту, де наші товаровиробники могли б заявити про себе і знайти закордонних партнерів».

Довідка. Організаторами Першого студентського чемпіонату з вирішення бізнес-кейсів «SMP-Challenge» є ХОМО «Союз молодих підприємців» і кафедра економіки та менеджменту ХНУ імені В. Н. Каразіна. Проект проводиться за підтримки Харківської обласної державної адміністрації. Більш детальну інформацію щодо проекту можна дізнатись тут та на офіційних сторінках в соціальних мережах: facebook, vk.