Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На реконструкцію стадіону «Авангард» у Змієві направлять 7 млн грн

На реконструкцію стадіону «Авангард» у Змієві направлять 7 млн грн

Про те, які проекти будуть реалізовані в Харківській області за рахунок Фонду регіонального розвитку, заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко розповів під час засідання профільної робочої групи.

Як зазначив під час наради Євгеній Шахненко, головною умовою державного фінансування інфраструктурних проектів на Харківщині є співфінансування з місцевих бюджетів.

«Обласному керівництву вдалося домогтися виділення значних коштів на розвиток нашого регіону з Фонду регіонального розвитку. Для того, щоб ми отримали ці гроші в повному обсязі, органи місцевої влади повинні профінансувати 10% вартості проектів. Причому ці гроші потрібно не просто виділити на папері - їх потрібно перерахувати на рахунки підрядників. Тільки тоді райони отримають кошти від держави», - підкреслив Євгеній Шахненко.

Найбільша сума з Фонду регіонального розвитку надійде в область для ремонту Харківської філармонії – 58,5 млн грн. За словами директора Департаменту капітального будівництва ХОДА Сергія Ткачука, на сьогоднішній день проект проходить узгодження в Міністерстві регіонального будівництва України, до кінця тижня він пройде узгодження в Міністерствах фінансів та економіки. Наприкінці жовтня планують оголосити тендер, щоб обрати підрядника.

Серед проектів, фінансування яких передбачено Фондом регіонального розвитку, багато об'єктів житлово-комунального господарства. Зокрема, планується реконструкція очисних споруд у місті Первомайський (вартість проекту - більше 22 млн грн), будівництво каналізаційного колектора (майже 3,5 млн грн) і водопроводу (більше 500 тис. грн) у Богодухові. Проекти, пов'язані з водопостачанням, заплановані в Малій Данилівці Дергачівського району (більше 2 млн грн), у селі Одноробівка Золочівського району (1,3 млн грн), в селі Дар-Надежда Сахновщинського району (майже 3 млн грн).

Також заплановані ремонтні роботи в медичних закладах області. Серед них – Харківський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, на ремонт якого вже отримано майже 2 млн грн. Майже півмільйона також уже надійшло на ремонт медамбулаторії в Балаклійському районі.

Майже 6,5 млн грн з фонду отримає Зміїв на реконструкцію стадіону «Авангард», повна вартість проекту – 7,3 млн грн. Під час засідання робочої групи Євгеній Шахненко підкреслив, що реконструкція стадіону, який багато років потребував капітального ремонту, перебуває на особистому контролі голови ХОДА Ігоря Райніна.

«Оскільки на те, щоб зробити покриття стадіону, знадобиться близько 20 днів, до роботи приступати потрібно в найкоротші терміни, щоб встигнути до морозів», - підкреслив заступник голови ХОДА.

З виконанням робіт на інших об'єктах він також рекомендував не затягувати.

«Гроші з фонду надходять в область без зволікання, якщо ми виконуємо необхідні умови. Від нас вимагається лише своєчасне виконання всіх процедур», - підкреслив Євгеній Шахненко.