Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На підприємствах регіону знижується виробничий травматизм

На підприємствах регіону знижується виробничий травматизм

Такі дані навели під час засідання територіальної тристоронньої соціально-економічної ради, що пройшло під керівництвом т.в.п. заступника голови ХОДА Вадима Глушка.

На засіданні ради сторони соціального діалогу обговорили стан виробничого травматизму на підприємствах області та заходи, які вживаються з метою його профілактики.

За даними Департаменту соціального захисту населення ХОДА, в області забезпечено позитивну динаміку зниження виробничого травматизму. За 8 місяців цього року в порівнянні з відповідним періодом 2014-го травматизм знизився на 31 %, або на 45 випадків (сталося 99 випадків, минулого року їх було 144), смертельний травматизм зменшився більш ніж у 3 рази (загинуло 7 осіб проти 23 за 8 місяців 2014 року).

Також під час засідання було заслухано керівників підприємств, на яких стабільно реєструється найбільша кількість випадків виробничого травматизму. За інформацією відповідальних за техніку безпеки на підприємствах, з метою профілактики постійно проводяться професійно-технічні навчання, виділяються кошти на проведення різноманітних заходів з охорони праці та на закупівлю спецодягу тощо.

Крім цього, на засіданні розглянуто питання «Про вартість робочої сили. Про взаємодію соціальних партнерів щодо захисту соціально-економічних прав та інтересів працівників». Як зазначив Вадим Глушко, заробітна плата працівників області за 8 місяців поточного року зросла на 13,5% та склала 3478 грн.