Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дзвінки на «гарячу лінію» з повідомленнями про корупцію говорять про те, що суспільство дорослішає. Ігор Райнін

Дзвінки на «гарячу лінію» з повідомленнями про корупцію говорять про те, що суспільство дорослішає. Ігор Райнін

Голова ХОДА повідомив, що з моменту, коли в області почав працювати телефон «гарячої лінії», на нього надійшло близько 1000 дзвінків.

«Я вдячний харків'янам за те, що більше половини звернень містили інформацію про конкретні факти корупційних дій. Приблизно по 400 дзвінках відкриті ті чи інші провадження. Це говорить про те, що суспільство дорослішає», - підкреслив Ігор Райнін в інтерв'ю радіо «Свобода».

Керівник ХОДА зазначив, що через недосконалість судової системи певні труднощі зараз виникають з доведенням до очікуваного суспільством фіналу кримінальних справ корупціонерів.

«З лютого 2015 року СБУ, прокуратурою та МВС відкрито 600 кримінальних проваджень, які стосуються боротьби з корупцією. Вони практично всі доведені до фіналу. Питання тільки в тому, що ми розуміємо під фіналом. Якщо ми розуміємо під фіналом судовий вирок (і я так розумію), то тут потрібна дуже серйозна судова реформа. Якщо ми розуміємо під фіналом те, що знаходиться в компетенції органів влади - не судової, - то вони доведені. Ми не маємо права викликати суддю та чинити на нього тиск. Це таке саме правопорушення, і такого не може бути», - пояснив голова облдержадміністрації.