Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кабмін затвердив створення 53 спроможних громад на Харківщині

Кабмін затвердив створення 53 спроможних громад на Харківщині

23 вересня уряд затвердив перспективні плани формування територій громад Харківської, а також Волинської та Полтавської областей.

Згідно з розпорядженням Кабміну, в Харківській області буде створено 53 спроможні об’єднані громади. Втім, як пояснила керівник Харківського регіонального Офісу реформ Діана Баринова, кількість затверджених громад - неостаточна.

«26 червня Харківська облдержадміністрація подала на затвердження Кабінету міністрів паспорти 59 об’єднань, передбачених Перспективним планом формування територій громад, який схвалила Харківська обласна рада. Але виявилося, що деякі паспорти не відповідають вимогам Методики формування спроможних територіальних громад. Тож обласній адміністрації запропоновували підготувати пропозиції Кабінету міністрів щодо внесення змін до Перспективного плану», - розповіла Діана Баринова.

За її словами, на сесії Харківської облради 27 серпня до першого варіанту Перспективного плану вже внесли зміни стосовно Вовчанського та Красноградського районів. Зокрема, у Вовчанському районі одну завелику Вовчанську громаду вирішили поділили на дві: Вовчанську та Старосалтівську. В Красноградському районі дві громади, Наталинську та Петрівську, вирішили поєднати в одну - Наталинську. Відповідні коригування вже подали на затвердження до Кабміну.

«Для повного затвердження Перспективного плану формування територій громад Харківської області залишилося доопрацювати конфігурацію ефективного об’єднання на території ще двох районів - Борівського та Великобурлуцького», - повідомила Діана Баринова.

Довідка. 16 вересня уряд затвердив перспективні плани формування територій громад Запорізької та Одеської областей, 8 вересня - Рівненської, Хмельницької, Донецької, Миколаївської, Сумської та Черкаської областей, 12 серпня - Чернігівської та Житомирської областей, 5 серпня - Луганської, Херсонської та Дніпропетровської областей.