Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Лигівському навчально-виховному комплексі відкрили оновлений актовий зал

У Лигівському навчально-виховному комплексі відкрили оновлений актовий зал

Урочистий захід у рамках робочої поїздки до Сахновщинського району відвідала заступник голови ХОДА Юлія Світлична.

«Я дуже рада бути присутньою на цьому заході. Можливо, він не такий великий у загальнонаціональному масштабі, але надзвичайно важливий у житті вашої громади. Минулого разу, коли ми приїжджали до вашої школи з головою Харківської облдержадміністрації Ігорем Райніним і вручали вам у цьому залі комп'ютерне обладнання, ми звернули увагу на те, що зал потрібно привести до ладу. Нам вдалося залучити позабюджетні кошти - досягти домовленості з Південною залізницею - і відремонтувати зал. Будівельні роботи були непростими, тому що будівля досить-таки зношена, але ми зробили все для того, щоб ви могли користуватися цим залом не один рік», - сказала Юлія Світлична.

За її інформацією, під час літніх канікул вдалося упорядкувати не тільки актовий зал, а й фасад будівлі НВК, а також зробити ремонт в коридорі й оновити санвузол.

Директор Лигівського НВК Валентина Перевишко зазначила, що капітальний ремонт у будівлі не проводили протягом декількох десятків років.

«Ремонт нам був дуже потрібний. Робіт зробили багато: повністю замінили стелю над актовим залом. До початку будівельних робіт вона провисала та була небезпека, що може впасти. Це й відбулося вже під час ремонту, коли хотіли підтягнути балки. Роботи зробили якісно й швидко», - розповіла Валентина Перевишко.

За словами Юлії Світличної, ХОДА продовжує політику розвитку віддалених районів області.

«Незважаючи на те, що фінансування обмежене, нам вдається виділяти кошти для розвитку мережі закладів освіти в районах області», - розповіла Юлія Світлична.

Вона повідомила, що на 2016 рік уже заплановано будівництво спортивного залу в НВК в Лигівці. Також цього року затверджено документацію з будівництва та реконструкції місцевого ФАПу, який бере участь у проекті ПРООН.