Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харьківському регіоні з'являться вулиці, названі на честь Героїв Небесної сотні

В Харьківському регіоні з'являться вулиці, названі на честь Героїв Небесної сотні

Про це заявив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін під час відкриття пам'ятного знаку Герою України Євгену Котляру в ХНУРЕ.

ХОДА звернулася до Харківської міськради з пропозицією назвати один з міських проспектів проспектом Героїв Небесної сотні. Пропозиції назвати вулиці в населених пунктах області іменами тих, хто загинув на Майдані в лютому 2014 року, також адресують керівництву органів місцевого самоврядування.

«Вулиці, названі на честь Героїв Небесної сотні, в Харківській області будуть. Хочу ще раз нагадати, що в листопаді 2014 року президент Петро Порошенко присвоїв цим хлопцям звання «Герой України». Дуже важливо розуміти, що це дійсно Герої України. Сьогодні такі звання просто так, за якісь «трудові» досягнення не даються. Це звання присвоюється людям, які справді віддали життя і здоров'я за мир і незалежність України», - підкреслив Ігор Райнін.

Крім того, за словами голови ХОДА, у Харкові має постати пам'ятник Героям Небесної сотні.

«Міській раді направлений відповідний документ, і я, безумовно, буду наполягати на створенні такого пам'ятника в місті Харкові, і можу сказати, що він однозначно буде. Тут немає ніяких сумнівів», - додав Ігор Райнін.

Фото церемонії відкриття пам'ятного знаку Євгену Котляру