Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична вручила два шкільних автобуси учням і педколективам Богодухівського району

Юлія Світлична вручила два шкільних автобуси учням і педколективам Богодухівського району

2 вересня заступник голови ХОДА відвідала район з робочим візитом.

У Гутянській загальноосвітній школі навчаються 194 школяра, 88 з них приїжджають на заняття з трьох довколишніх сіл - Первухінки, Губарівки та Первомайського (останній населений пункт знаходиться в 11 кілометрах від села Гути).

«У мене дочка пішла в перший клас. До школи ми будемо її возити з Первухінки, село знаходиться в трьох кілометрах від школи. Якби не шкільний автобус, я не знаю, як би ми діставалися. Усі працюють, немає можливості самим відвозити дитину й забирати. Ми дуже вдячні, що з'явився шкільний автобус», - розповіла мама першокласниці Гутянської школи Альона Колінік.

За словами директора Володимира Гуцала, раніше автобус для дітей доводилося орендувати, з транспортом допомагала Шарівська школа. Однак для цього довелося навіть змінити режим роботи Гутянської ЗОШ, оскільки автобус привозив дітей тільки після того, як завезе учнів до Шарівської школи. В результаті, заняття в Гутах починалися трохи пізніше звичайного.

«Тепер ми зможемо не тільки підвозити дітей до школи, але і возити їх на цікаві екскурсії до Харкова, до району, по рідних місцях. Цим автобусом користуватимуться всі учні, а не тільки ті діти, які живуть у віддалених селах. Ми вдячні всім, хто доклав максимум зусиль для того, щоб красень-автобус стояв на нашому дворі. У першу чергу, ми вдячні голові Харківської обласної адміністрації Ігорю Райніну, голові районної державної адміністрації і, звичайно, селищному голові», - розповів Володимир Гуцал.

Гроші на купівлю автобуса виділив районний бюджет. Транспорт розрахований на 21 посадочне місце.

«Я ще раз вітаю вас з цією приємною подією, яка дозволить вам в комфортних умовах діставатися до школи. Я урочисто передаю директору школи ключі від новенького автобуса, щоб цей транспорт возив найкращих, найбільш обдарованих і самих цілеспрямованих учнів, які зможуть домогтися приголомшливих результатів і стануть на чолі нашої держави, щоб вести нашу рідну Україну до добробуту, процвітання і щастя», - звернулася до педколективу і школярів Юлія Світлична.

Заступник голови ХОДА ключі від нового автобуса передала і керівництву Крисинської школи. Тут навчаються 149 дітей, з інших населених пунктів - Горького (селище знаходиться в 20 км від Крисиного), Новоселівки, Кадниця, Максимівки - приїжджають на заняття близько 60 школярів.

«Раніше діти діставалися теж шкільним автобусом, але автобус - старий, часто ламався, на цей час він в ремонті. Ми дякуємо голові ХОДА Ігорю Райніну за допомогу і підтримку», - розповіла директор Крисинського НВК Валентина Опришко.

Батьки школярів кажуть: коли ламався старий шкільний автобус, доводилося діставатися на громадському транспорті, а це було дуже незручно.

«Ми живемо у Максимівці. Дорога, звичайно, не далека, всього кілька кілометрів, але діти - маленькі, і було дуже важко діставатися. Я дуже рада, що тепер у нас є автобус», - поділилася враженнями мама п'ятикласника Ірина Герасименко.

За словами Юлії Світличної, автобус вдалося придбати за рахунок коштів обласного бюджету.

«Кошти були виділені за програмою «Новий освітній простір» на 10 автобусів, але нам вдалося заощадити: по-перше, ми знайшли хороші варіанти, по-друге, були чіткі та прозорі процедури тендеру. Замість 10 автобусів ми придбали 11. І після певних паперових процедур ми будемо готові передати їх до районів Харківської області», - розповіла Юлія Світлична.

За її інформацією, 4 автобуси з 11 будуть передані до районів на початку жовтня, ще 6 - до кінця жовтня.

Крім того, заступник голови ХОДА передала учням Крисинської школи ноутбук.

«Всього до навчальних закладів Богодухівського району цього року було куплено 4 ноутбуки, 2 проектори і 1 екран. Все це передано в користування школам і безпосередньо учням», - розповіла Юлія Світлична.