Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Патріотичне виховання має стати традицією для сучасної школи. Ігор Райнін

Патріотичне виховання має стати традицією для сучасної школи. Ігор Райнін

1 вересня голова ХОДА взяв участь у святкових заходах з нагоди Дня знань у Харківській спеціалізованій школі №62.

Вітаючи учнів та колектив навчального закладу зі святом Першого дзвоника, Ігор Райнін подякував педагогам за традиції патріотичного виховання, які шанують в одній з кращих шкіл міста.

«З перших хвилин знайомства з вашою школою стає ясно: колектив на чолі з директором дуже люблять свою справу, а значить – люблять і своїх дітей. У школи є не тільки хороша науково-інтелектуальна база, але і чітка громадянська позиція, що дуже важливо сьогодні, коли Україна переживає складні часи», - підкреслив голова Харківської облдержадміністрації. Він зазначив, що понад 50 вчителів та випускників 62-ї школи брали і беруть участь в бойових діях на Донбасі.

«Це справжні герої, вони захищають нашу Батьківщину від агресора, який хоче заподіяти біль Україні та Харківщині. Облдержадміністрація, зі свого боку, зробить все можливе, аби віддячити їм за службу, - пообіцяв Ігор Райнін. – Я гарантую, що над Харківською областю завжди буде мирне сонячне небо. Ми нікому не дозволимо порушити спокій, який сьогодні є в місті».

Очільник області побажав успіхів у навчанні першокласникам і майбутнім випускникам.

«Для першокласників 1 вересня – початок шляху в доросле життя. Я хочу побажати, щоб шкільні роки були пов'язані у вас з розвитком та принесли багато позитивних моментів. Для майбутніх випускників останній навчальний рік дуже важливий, оскільки з наступного року у вас почнеться повноцінне доросле життя. Для того, щоб відчувати себе впевнено і стабільно, вам потрібно добре попрацювати в цьому році, сконцентруватися на навчанні і не підвести своїх педагогів і батьків».

Всі першокласники отримали в подарунок від Ігоря Райніна свої перші читанки. Також подарунки від обласної адміністрації - електронні книги - вручили старшокласникам, переможцям всеукраїнських олімпіад Єлизаветі Трофименко і Євгену Головинському.

Крім того, бібліотека школи отримала в подарунок від ХОДА добірку художньої та наукової літератури патріотичного спрямування.

В урочистому святі Першого дзвоника взяли участь воїни АТО, які передали першокласникам дзвіночки. Серед них - педагоги школи: вчитель німецької мови Максим Дорошенко і заступник директора школи Вадим Гусаков.

Ігор Райнін разом з вчителями і батьками провів першокласників в корпус молодшої школи урочистою ходою вулицями мікрорайону.

За парти 62-ї школи в цьому році вперше сіли 136 першокласників.

В ході святкових заходів керівник області вручив педагогам 62-ї школи почесні нагороди ХОДА. За сумлінну працю та високий рівень професійної майстерності, творчий підхід до реалізації завдань сучасної державної політики у сфері освіти почесні грамоти ХОДА отримали вчитель німецької мови Максим Дорошенко і вчитель предмета «Захист Вітчизни» Іван Ткаченко. Подякою голови ХОДА відзначені керівник ансамблю бального танцю «Натхнення» 62-ї школи Ірина Зибіна і вчитель російської мови і літератури Людмила Косміна.

Більше фото