Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків’янка стала дворазовою чемпіонкою світу з біатлону

Харків’янка стала дворазовою чемпіонкою світу з біатлону

Ольга Абрамова виступала на літньому чемпіонаті світу з біатлону в складі збірної України.

За підсумками змагань вона виграла дві гонки з трьох можливих. В спринтерській гонці Ольга, закривши без єдиного промаху всі мішені та показавши результат 21:52.2, прийшла до фінішу першою.

Полячка Моніка Хойніш, яка була другою, відстала від Ольги на 4.9 секунди. Третє місце також було за польською спортсменкою - Магдаленою Гвіздон. На четвертому - киянка Юлія Джима, якій не вистачило всього пари секунд, щоб увійти до призової трійки.

В заключний день змагань Ольга Абрамова стала чемпіонкою в гонці переслідування. На цей раз дуже заважав сильний вітер, але Ольга була влучнішою за своїх суперниць і з результатом 30:44.69 зупинилася на фініші першою. Позаду знову фінішувала полячка Моніка Хойніш, яка на цей раз відстала на 52,7 секунди. В свою чергу, третє місце посіла киянка Юлія Джима.

В ще одній гонці – змішаній естафеті, разом з партнерами по збірній України - Оленою Підгрушною, Віталієм Кільчицьким та Сергієм Семеновим - Ольга Абрамова посіла четверте місце. До третього місця, на якому фінішували господарі чемпіонату – румуни - українцям не вистачило всього 20 секунд.

Нагадаємо, скориставшись паузою в міжсезонні, біатлоністи з усього світу перевзулися в «лижероллери» та позмагалися за медалі літнього чемпіонату, який проходив з 28 по 30 серпня в румунському місті Чейле-Градістей. Загалом цей літній чемпіонат світу видався дуже успішним для збірної України, яка здобула дві золоті, дві срібні та одну бронзову нагороду в дорослих змаганнях, а також чотири золоті, одну срібну та одну бронзову медалі в змаганнях серед юніорів.