Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юні важкоатлети завоювали «малі» срібну та бронзову нагороди на чемпіонаті Європи

Юні важкоатлети завоювали «малі» срібну та бронзову нагороди на чемпіонаті Європи

Змагання серед юнаків і дівчат 15 та 17 років у місті Ландскруна (Швеція) тривали тиждень (з 1 по 8 серпня).

Харківські спортсмени повернулися зі Швеції з двома нагородами - «малими» «сріблом» та «бронзою».

У змаганнях серед дівчат до 17 років в ваговій категорії понад 69 кг Україну представляли відразу дві вихованки харківської школи важкої атлетики – Валентина Кисіль та Анастасія Шишанова. Валентина показала на чемпіонаті другий результат в ривку – 90 кг, здобувши, таким чином, «малу» срібну медаль. Але результат у поштовху був менш вражаючим – 101 кг. Таким чином, в двоборстві харків’янка не змогла потрапити до призової трійки та з результатом 191 кг посіла п’яту сходинку.

У свою чергу, Анастасія Шишанова за сумою двоборства 196 кг стала четвертою. При цьому її результат в ривку – 88 кг - потягнув на «малу» бронзову медаль.

Ще одна харківська важкоатлетка - Катерина Балабанова, яка виступала в віковій групі до 17 років, з результатом у двоборстві 154 кг посіла восьме місце в ваговій категорії до 69 кг.

У змаганнях серед спортсменів до 15 років Харківщину в складі збірної України представляли два спортсмени. Каміла Конотоп у ваговій категорії до 53 кг з результатом 155 кг в сумі двоборства зайняла четверте місце. Антон Марущак у ваговій категорії до 56 кг з результатом в двоборства 180 кг був дев’ятим.

Загалом на цьому чемпіонаті Європи збірна України виборола три перших та одне третє місце.