Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міністерство закордонних справ пропонує українцям долучитися до проекту «Розкажи світові про Україну»

Міністерство закордонних справ пропонує українцям долучитися до проекту «Розкажи світові про Україну»

Цей проект МЗС запускає до 24-ї річниці незалежності України.

«24 серпня Україна відзначатиме 24-у річницю відновлення незалежності. Наближаючись до цієї дати, ми гортаємо сторінки історії України, роздумуємо про її велич, про обдарованість і героїзм українців у боротьбі впродовж століть за право жити у своїй незалежній країні. Про Україну має знати кожен, тож давайте разом розповідати про нашу країну всьому світові!», - закликають у МЗС.

Кожного дня з 4 по 24 серпня міністерство оприлюднюватиме цікаві та корисні факти про Україну. Загалом до Дня незалежності буде опубліковано 20 фактів.

Українцям пропонують долучитися до поширення цієї інформації по всьому світу. Розповсюджувати цікаві факти про країну рекомендують, зокрема, через соціальні мережі під хештегами #НароднаДипломатія, #TellWorldAboutUA та #20factsUA.

Перший факт, який опублікували у МЗС, стосується території України. У повідомленні йдеться про те, що площа України становить 603628 кв.км, за цим показником вона є найбільшою країною з тих, чия територія повністю лежить у Європі. Країна займає 0,41% світової території суші, в ній мешкає 0,85% населення планети. Найдавніша мапа, а також найстародавніше поселення Homo Sapiens, знайдені в Україні: у селі Межиріччя Рівненської області. Їм близько 14,5-15 тисяч років. Мапу вибито на кістці мамонта.

Географічний центр Європи знаходиться в Україні, біля села Ділове, неподалік від міста Рахова.