Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина вперше за 8 років увійшла до трійці лідерів за результатами ЗНО

Харківщина вперше за 8 років увійшла до трійці лідерів за результатами ЗНО

Цього року кількість «двохсотбальників» у нашому регіоні - 171 осіба, повідомив директор Департаменту освіти та науки Харківської облдержадміністрації Анатолій Бабічев.

«Харківська область цього року отримала кращі результати за 8 років роботи. Перший раз у рейтингу за результатами ЗНО піднялися з кінця таблиці на третє місце - після Києва та Львівської області, - підкреслив директор департаменту. - Цього разу 171 чоловік набрав 200 балів хоча б з одного предмета, а в 9 школах є по два випускники, які набрали по 200 балів з двох предметів, - це дуже високий показник. Крім міських навчальних закладів, гідні результати показали й сільські школи - Золочівська гімназія №1, а також Красноградська та Сахновщинська гімназії».

Також Анатолій Бабічев зазначив, що школярі домоглися чималих досягнень на Всеукраїнських олімпіадах - отримали перші місця, а також в конкурсах Малої Академії наук.

«А буквально позавчора наші хлопці повернулися з міжнародних олімпіад. Вперше поїхало 11 учнів, і всі вони з різних предметів отримали медалі», - запевнив директор Департаменту освіти і науки ХОДА.