Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Нововодолазькому районі вчилися ліквідовувати «спалах захворювання на африканську чуму свиней»

У Нововодолазькому районі вчилися ліквідовувати «спалах захворювання на африканську чуму свиней»

За легендою, на території фермерського господарства захворіло та загинуло троє свиней.

Дії з ліквідації наслідків подібної ситуації відпрацювали в рамках багатоступеневих командно-штабних навчань з органами управління та силами цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Харківської області. Про це повідомили в Головному управлінні ДСНС України в Харківській області.

Так, за легендою навчань, лабораторними дослідженнями, проведеними Регіональною державною лабораторією ветеринарної медицини, у свиней, що «загинули», було встановлено діагноз -«африканська чума». Контрольні зразки «відправили» в референтну лабораторію до Києва. Ветеринари припустили, що «інфекція» могла бути занесена на одягу одним із охоронців, який займається мисливством та розведенням мисливських собак. За попередніми даними, охоронець протягом минулого тижня «перебував» на полюванні в Київській та Житомирській областях, де «реєструються» спалахи африканської чуми свиней в дикіх кабанів.

«Оперативно прибувши на «місце події», спеціалізовані служби цивільного захисту, які беруть участь у ліквідації осередку особливо небезпечних інфекцій, організували роботу карантинного ветеринарно-міліцейського поста, ветеринарної служби з проведення вилучення та дослідження «хворих та мертвих тварин». Було проведено дезінфекційні роботи в «осередку захворювання», організовано роботу пункту спеціальної обробки засобів індивідуального захисту та автомобільної техніки, пункту спеціальної обробки спеціального одягу і речей із «осередку захворювання» та проведено роботи щодо знищення «хворих та мертвих тварин», - розповіли про подальші дії учасників навчань у Головному обласному управлінні ДСНС.