Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Райнін повідомив розсекречені результати перевірки органів влади області міжвідомчою комісією з Києва

Ігор Райнін повідомив розсекречені результати перевірки органів влади області міжвідомчою комісією з Києва

Голова ХОДА під час запису програми «Суспільний інтерес» підкреслив: інформація, що міститься в акті міжвідомчої комісії, передана до прокуратури області.

«Ми не мали можливості з усіма пунктами акту ознайомити громадськість, оскільки було накладено гриф «таємно». Не для того, щоб щось приховати, а тому що перевірявся весь комплекс заходів, у тому числі - пов'язаних з обороною», - пояснив Ігор Райнін. Він уточнив, що в різних відомствах і органах влади до висновків комісії поставилися по-різному. Рекомендації перевіряючих виконують не всі.
«Харківська облдержадміністрація ті рекомендації, які до неї були, вивчила. Мною видані два розпорядження щодо виконання акту міжвідомчої робочої групи. Ми звільнили, згідно з актом, директора Департаменту АПК, також винесені адміністративні стягнення ще чотирьом керівникам, директорам департаментів. Частина керівників центральних органів влади рекомендації також виконують, і ми не маємо до них будь-яких претензій, але частина керівників сприймають свої відомства, як окрему державу», - зазначив Ігор Райнін. 

За його словами, без належної уваги до висновків комісії поставилися, зокрема, в Харківському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

«В акті міститься чітка рекомендація відповідному державному комітетові звільнити керівника управління. Ми проаналізували висновки комісії, ми з цим згодні. Мною, як главою облдержадміністрації, направлено відповідне подання про звільнення, на що отримано відповідь, що комісія неправа, голова обладміністрації неправий, усі неправі, а керівник - чудова людина, нехай продовжує працювати. Я пропоную в людей запитати: всі задоволені, що рубають ліс? Всі впевнені в тому, що ця галузь Харківської області не корумпована? Є маса питань, і мною вже передана відповідна рекомендація прокуратурі області щодо перевірки всієї діяльності управління лісового господарства. Я найближчим часом доповім президенту і прем'єр-міністру України про цю ситуацію», - підкреслив керівник ХОДА.

Також, за інформацією Ігоря Райніна, акт міжвідомчої комісії містить висновки щодо місцевого управління Державного агентства рибного господарства України.

«Наприклад, на утримання управління в 2014 році держава виділила понад 1 мільйон гривень, штрафів накладено на суму 70 тисяч гривень, при цьому порушників затримано - 628. За підсумками першого півріччя 2015 року та ж історія - 338 порушників, 42 тисячі штрафів, бюджетне фінансування на рік - більше 1 мільйона гривень. Штрафи дуже маленькі. Це говорить про те, що затримували, приміром, мешканця села, який вийшов з вудкою половити рибу в невстановленому місці в невстановлений час. Так, це порушення, але хіба заради виявлення таких порушників створювалося Держагентство рибного господарства? Або ми вважаємо, що в Харківській області немає серйозних браконьєрів? Я прошу прокуратуру і УВС області приділити цьому підрозділу увагу», - сказав керівник ХОДА.

Ігор Райнін повідомив: за результатами перевірки комісії ще передбачаються процесуальні дії та кадрові рішення. «Будуть цікаві питання, пов'язані з лісом, з водою, з землею і - найважливіше - з тим, як нинішні керівники виконують рішення президента і Кабінету міністрів», - підкреслив він.

Довідка. Міжвідомча комісія у складі 61 фахівця провела перевірку всіх органів влади в Харківській області за останні п'ять років - з 2010 по 2014 рік включно. Комісія була створена за розпорядженням Президента України, очолював її заступник начальника Головного контрольного департаменту Адміністрації Президента України Андрій Девко. До Харкова експерти прибули наприкінці лютого 2015 року.