Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Майже 70 тисячам сімей регіону нарахована субсидія за оновленою програмою

Майже 70 тисячам сімей регіону нарахована субсидія за оновленою програмою

Як розповів під час прес-конференції в ХОДА т.в.п. заступника голови облдержадміністрації Вадим Глушко, в Харківській області за оновленою програмою оформлення субсидій до районних управлінь соцзахисту звернулося 84 тис. сімей, з них 69 тис. сім'ям вже нараховані субсидії. Нагадаємо, на 1 травня цього року в області субсидії отримували 119 тис. 200 сімей, яким вона автоматично була продовжена ще на один рік. «Зараз максимально спростили процедуру заповнення декларації. При декларуванні доходів заявнику не потрібно вказувати розмір доходу за календарний рік. Відзначається в декларації тільки вид доходу - пенсія, зарплата тощо. Всі інші дані соціальні працівники беруть з баз фіскальної служби та Пенсійного фонду», - пояснив заступник міністра соціальної політики України Валерій Ярошенко. 

Валерій Ярошенко нагадав, що до того ж скасовано штрафні санкції за помилкове нарахування субсидії. А для підприємців, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, відкрито максимальну доступність до субсидій.

«В Україні 2,5 млн сімей заявили про необхідність у субсидії. Вже нарахована субсидія 600 тис. сімей. Хочу вас запевнити, що кошти в державі на субсидії є», - підкреслив заступник міністра соцполітики.

«Усі чиновники зацікавлені, щоб процес нарахування субсидій та надання пільг запрацював, і не було ні в кого ніяких проблем. Громадяни можуть звертатися до управлінь соцзахисту за нарахуванням субсидій, а ми будемо всіляко сприяти, щоб максимальна кількість наших громадян з настанням опалювального сезону мали можливість комфортно жити», - додав Вадим Глушко.