Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській області розпочалась вступна кампанія – 2015 до вищих навчальних закладів

В Харківській області розпочалась вступна кампанія – 2015 до вищих навчальних закладів

10 липня поточного року в області розпочалася вступна кампанія – 2015, яка проходитиме уперше за новим Законом України «Про вищу освіту» та характеризується багатьма новаціями, мета яких - якісний відбір вступників для навчання у вищих навчальних закладах. Про це повідомила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. Приймальні комісії 84 вищих навчальних закладів Харківської області (з них: 31 ВНЗ III-IV р.а., 44 ВНЗ I-II р.а. та 9 ВНЗ приватної форми власності) здійснюватимуть прийом заяв та документів від вступників на навчання за ступенями бакалавра, магістра та освітньо-кваліфікаційними рівнями спеціаліст, молодший спеціаліст згідно з ліцензіями Міністерства освіти і науки України щодо надання відповідних освітніх послуг.

Юлія Світлична звернула увагу керівників вищих навчальних закладів – голів приймальних комісій на необхідність забезпечення гласності, відкритості та прозорості під час проведення вступної кампанії – 2015.

Довідка. З метою забезпечення належного контролю за ходом вступної кампанії в області протягом липня-серпня при Департаменті науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації працюватиме регіональний оперативний штаб «Вступна кампанія – 2015», який очолює директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев, та телефон «гарячої лінії» – 705-03-04, в рамках якого надаватиметься необхідна населенню інформаційно-консультативна допомога з питань вступу до вищих навчальних закладів.