Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В облдержадміністрації готують інвестиційні проекти на конкурс Мінрегіонбуду в 2016 році

В облдержадміністрації готують інвестиційні проекти на конкурс Мінрегіонбуду в 2016 році

Про це повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко під час засідання регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку. Нагадаємо, відповідно до бюджетного законодавства щорічно в державному бюджеті мають передбачатися кошти державного фонду регіонального розвитку в обсязі не менше 1% прогнозного обсягу доходів держбюджету. У 2015 році на розвиток регіонів передбачено 3 млрд грн, з них Харківська область отримує 152 млн грн. За ці кошти цього року завершать реконструкцію органної зали обласної філармонії, замінять газові котли на модульні котельні на твердому паливі, реконструюють каналізаційні колектори і системи водопостачання у селах і селищах регіону. 

«Враховуючи те, що ми вирішили для реконструкції Букінського водопроводу в Ізюмському районі шукати альтернативні джерела фінансування, то у нас залишаються вільними близько 25 млн грн фонду держрозвитку. Тому перелік проектів, які будуть реалізовані вже в 2015 році, ми розширили. Це реконструкція водогону в с. Мала Данилівка Дергачівського району (2,2 млн грн), системи водопостачання в с. Шульське Первомайського району (375 тис. грн), будівництво каналізаційного колектора в м. Богодухів (3,7 млн грн), водопроводу у м. Богодухів (553 тис. грн) та інші», - пояснила заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Ольга Шамаєва.

У наступному, 2016 році, Харківській області виділять вже 226 млн грн. Євгеній Шахненко доручив директорам Департаменту ХОДА підготувати до 1 серпня перелік інвестиційних проектів, які передадуть до Мінрегіонбуду на новий конкурс у наступному році. «Щоб ми могли вчасно почати будівництво і успішно його закінчити», - підкреслив заступник керівника регіону.

У новому році в облдержадміністрації планують зайнятися будівництвом фізкультурно-оздоровчих комплексів в районах, реконструкцією поліклінік і шкіл.