Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер і Генеральний консул ФРН у Донецьку обговорили подальшу співпрацю між Німеччиною та Харківською областю

Марк Беккер і Генеральний консул ФРН у Донецьку обговорили подальшу співпрацю між Німеччиною та Харківською областю

Заступник голови Харківської облдержадміністрації передав Вольтеру Детлефу слова подяки за спільну роботу від керівника ХОДА Ігоря Райніна, а також вручив Почесну грамоту Харківської облдержадміністрації «За вагомий особистий внесок у розвиток торговельно-економічного, науково-технічного та культурного співробітництва Харківської області з Федеративною республікою Німеччина». «Нам є, про що згадати. Ми вдячні вам і за проведення українсько-німецьких форумів, і за те, що завдяки вам було побудовано містечко для переселенців. Завдяки вашій безпосередній роботі як Генерального консула ми сформували хороші економічні зв'язки з Німеччиною. Необхідно відзначити роботу Німецького державного банку розвитку, який дійсно допомагає в усіх відношеннях, у тому числі й у розвитку та реформуванні житлово-комунального та дорожнього господарства, економіки і так далі. Важливі й зв'язки в банківській сфері, в тому числі співпраця Німецького банку розвитку з харківським «Мегабанком», - сказав Марк Беккер. 

Генеральний консул ФРН у Донецьку, у свою чергу, запевнив, що співпраця з Харківською областю буде продовжуватися. У найближчих планах - проведення другого українсько-німецького форуму, в якому візьмуть участь великі підприємства Німеччини, а також підготовка Міжнародного форуму з розвитку фермерства «Агропорт-2015».

Також Вольтер Детлеф акцентував увагу на співпраці між Німеччиною та Харківською областю у сфері культури. Зокрема, він повідомив, що був щасливий посприяти знайомству харківського письменника Сергія Жадана з німецьким режисером Маркусом Бартелем. Результатом їх співпраці стала постановка в Німеччині спектаклю за повістю Жадана «Депеш Мод». Восени цей спектакль зможуть побачити і харківські глядачі.

«Я дуже вдячний Харківській області та особисто губернатору та його команді за підтримку нашої роботи. Ця підтримка особисто мені й консульству була дуже важлива, оскільки в останні два роки у нас була дуже інтенсивна робота. У Німеччині люди знають важливість і потенціал Харківської області - і в освітній, і в науковій, і в космічній сфері. Зараз перед нами, безумовно, стоїть завдання допомагати у створенні умов для залучення сюди нових інвестицій. Це буде важко, але німецький уряд підтримав рішення уряду України про асоціацію з Євросоюзом. Умови будуть набагато краще, ніж раніше. Ми бачимо це особливо в Харківській області. Ваша адміністрація зробить все, що можливо зробити, для поліпшення цих умов», - підкреслив Вольтер Детлеф.