Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Куратором Золочівського району призначений Віктор Коваленко

Куратором Золочівського району призначений Віктор Коваленко

Директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА в якості куратора активу району представив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. У ході робочого візиту до Золочівського району він взяв участь у зборах господарського та управлінського активу, на яких підбили підсумки соціально-економічного розвитку за перше півріччя та обговорили завдання до кінця 2015 року. «Золочівський район має значний економічний потенціал, який, на жаль, не використовувався його керівництвом у повну силу. З одного боку, Золочів знаходиться недалеко від обласного центру, що дозволяє розвивати малий і середній бізнес, з іншого - це прикордонна територія, і зараз ми приділяємо їй підвищену увагу», - зазначив Ігор Райнін. За його інформацією, цього року район має отримати з державного та обласного бюджетів 12 млн грн (у 2013 і 2014-му фінансування було в рази менше - всього 500 тис. грн). 

«У тому, що район отримає додаткове фінансування, є, в тому числі, і заслуга Віктора Коваленка. Сподіваюся, що в 2015 році в Золочівському районі вже буде кардинально інша ситуація», - заявив Ігор Райнін.

У свою чергу, Віктор Коваленко поінформував голову Харківської облдержадміністрації, що зараз в районі працюють експерти-економісти.

«Вони розробляють стратегію розвитку району. Ми повинні розуміти, куди рухатися далі. Для цього потрібно підготувати пропозиції до програми соціально-економічного розвитку Харківської області на 2016 рік, куди увійдуть важливі питання сфери ЖКГ, охорони здоров'я, освіти та екології», - розповів директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА.

За словами Віктора Коваленка, в Золочівському районі вже обговорюються проекти оздоровлення річки Уди, переробки сміття, розвитку малого та середнього бізнесу. Також куратор району повідомив, що незабаром бізнесмени Золочева зможуть взяти участь у вигідному освітньому проекті від польського «ІдеяБанка» для представників малого та середнього бізнесу.