Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Малинівка стане центром новоутвореної громади

Малинівка стане центром новоутвореної громади

На громадських слухання в селищі Малинівка Чугуєвського району були присутні голова районної ради Ігор Сторожев, селищний голова Микола Семер’янов, Чкалівський селищний голова Віктор Соловйов, Старогниліцький сільський голова Валерій Дерека, представники організацій та установ селища, громадськість. На початку зборів Ігор Сторожев розповів про основну суть реформи, мета якої – розвивати нові центри в районі, надавши їм для цього необхідні повноваження та фінансові ресурси. Він наголосив, що об'єднані громади отримають близько двадцяти функцій, на районному рівні залишаться тільки вторинний рівень медицини та спеціалізовані школи-інтернати. 

«Згідно з методичними рекомендаціями більшість цієї роботи необхідно зробити до місцевих виборів, а закінчити в грудні, щоб у 2016 рік вступити з новим бюджетом створеної громади», - повідомив Ігор Сторожев.

Майже одноголосним рішенням учасники зборів проголосували за об'єднання в одну громаду з центром в Малинівці. Населення новоутворення складе більше 13 тис. чоловік. Згідно з підрахунками щороку на розвиток громада буде отримувати 6 млн. грн.