Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина виконала план з призову солдат-строковиків

Харківщина виконала план з призову солдат-строковиків

Учора, 30 червня, зі збірного пункту Харківського обласного військового комісаріату для проходження строкової служби в рамках весняно-літньої призивної кампанії 2015 року відправлено команду з 30 юнаків. Всього ж з 6 квітня до кінця червня районними військкоматами до війська було направлено 1200 мешканців Харківщини віком від 20 до 27 років. «План-завдання щодо відбору солдатів-строковиків, яке було визначено у Генеральному штабі для нашого східного регіону, виконано на 100%. Зауважу, що усі новобранці не направлятимуться до зони АТО. Більшість юнаків поповнять лави Збройних Сил України, решта служитимуть у Національній гвардії і Державній спеціальній службі транспорту», - пояснив заступник військового комісара полковник Юрій Калгушкін.

За словами командування Харківського обласного військового комісаріату, відбір та відправка команд юнаків відбувалися у досить складних умовах. Так, в соціальних мережах часто появлялася різного роду провокаційна інформація про діяльність офіцерів військкоматів, а біля адміністративних будівель організовувалися несанкціоновані мітинги проти призовної роботи.

На даний час районні військкомати вже повністю переключилися на роботу із військовозобов’язаними в плані проведення шостої хвилі часткової мобілізації.

«З 19 червня і до 9 липня ми лише перевіряємо усіх чоловіків, які перебувають на військовому обліку. Потім, після перевірки усіх особистих даних та медогляду, команди мобілізованих направлятимуться до навчальних підрозділів для проходження курсу перепідготовки. При цьому не обов’язково, що новобранці служитимуть у якихось бойових підрозділах на Донбасі», - додав Юрій Калгушкін.

За попередніми підсумками проведення весняно-літньої призивної кампанії цього року на Харківщині, в кращий бік визначено роботу колективів Орджонікідзевського у місті Харків райвійськкомату, а також Лозівського, Чугуївського та Богодухівського об’єднаних райвійськкоматів.