Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цього року в Харківській області планують побудувати 36 багатоквартирних будинків

Цього року в Харківській області планують побудувати 36 багатоквартирних будинків

П'ять висоток площею 36,2 тис. кв. м уже ввели в експлуатацію, а до кінця 2015-го планується здати ще 31 об'єкт площею 183 тис. кв. м. Про це в ході селекторної наради під головуванням заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Євгенія Шахненка повідомив директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабінович. «По багатоквартирному житловому будівництву ситуація повністю контролюється обласною адміністрацією, інспекцією ДАБК, інвесторами. Тут практично кожен будинок у нас на контролі. Планові показники по багатоквартирному житлу у цьому році ми повинні перевиконати. Це абсолютно реальна програма», - підкреслив Михайло Рабінович.

Що стосується індивідуального житлового будівництва, то, за словами директора Департаменту містобудування та архітектури ХОДА, на сьогоднішній день в експлуатацію введено 235 будинків. Їх загальна площа становить 42 тис. кв. м. Михайло Рабинович зазначив, що за останній час у сфері будівництва робота активізувалася у Харківському, Балаклійському, Валківському та Печенізькому районах, а так само в Харкові, Ізюмі та Лозовій.

«Деяким районам і містам обласного значення сьогодні необхідно більше уваги приділяти кадрам, пов'язаним з архітектурою, та розробці містобудівної документації. В іншому випадку вони не зможуть розраховувати на інвестиції та допомогу бізнесу в будівництві», - заявив Євгеній Шахненко.