Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Депутати виділили гроші на шкільні автобуси та путівки в табори для дітей

Депутати виділили гроші на шкільні автобуси та путівки в табори для дітей

Депутати внесли зміни до обласного бюджету під час позачергової XXXVI сесії облради. Рішення ухвалили абсолютною більшістю голосів. Як розповів директор Департаменту фінансів ХОДА Сергій Овсянніков, згідно з постановою Кабміну від 04.06.2015 №375 Харківській області передбачається субвенція з державного бюджету в розмірі 171,7 млн. грн. на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, опалення та постачання гарячої води, послуги з централізованого водопостачання, водовідведення. Також Харківщина приймає субвенції з Чернігівської (278 тис. грн) та Сумської областей (311 тис. грн) за послуги, що надаються Харківським міжобласним центром клінічної генетики та пренатальної діагностики, а також субвенцію з Донецької області (1,3 млн. грн.) за послуги Харківського обласного центру служби крові з переробки плазми. 

Сергій Овсянніков пояснив, що за рахунок нерозподілених коштів загального фонду обласного бюджету збільшуються асигнування на утримання установ, розвиток матеріально-технічної бази та фінансування окремих програм і заходів, а саме - виділяються кошти:

- на придбання шкільних автобусів в рамках обласної Програми розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини на 2014-2018 роки» в сумі 5 млн. грн.;

- на закупівлю путівок для дітей соціально незахищених категорій в сумі 1,2 млн. грн.;

- на капітальний ремонт із застосуванням енергозберігаючих заходів у Коломацькому навчально-виховному комплексі 986 тис. грн.

Також планується виділення коштів на проведення робіт капітального характеру по об'єктах соціально-культурної сфери та житлово-комунального господарства в сумі 14,9 млн. грн.

Крім того, за словами директора департаменту, запропоновано спрямувати кошти на співфінансування по об'єктах, які фінансуватимуться за рахунок Державного фонду регіонального розвитку в 2015 році в загальній сумі 14,3 млн. грн.