Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На автодорогах Харківщини триває ямковий ремонт

На автодорогах Харківщини триває ямковий ремонт

Ямковий ремонт виконано на 85170 кв.м доріг області, в тому числі на дорогах державного значення – на 64439 кв.м, на місцевих дорогах – на 20731 кв.м. Про це розповів заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко. Роботи виконувались на дорозі державного значення Київ-Харків-Довжанський та на місцевій дорозі Довжик-Вікнине-Рідний Край, Чугуїв-Мілове. Ямковий ремонт проводився гарячим асфальтобетоном та струменевим методом, повідомив заступник керівника області.

За інформацією Євгенія Шахненка, продовжуються роботи з ліквідації ямковості на автодорозі Чугуїв-Мілове, а також з фарбування транспортного огородження бар’єрного типу, перильного огородження на мостах, нанесення дорожньої розмітки на пішохідних переходах, покосу трави.

Також з 4 по 10 червня замінено 144 дорожні знаки на дорогах загального користування. Всього з початку року встановлено та замінено 871 дорожній знак.

Виконані роботи з нанесення дорожньої розмітки на 4 пішохідних переходах. Всього з початку року нанесено дорожні розмітки на 99 пішохідних переходах.

На дорогах загального користування пофарбовано 1128 п.м. транспортного огородження бар’єрного типу. Всього з початку року пофарбовано 13564 п.м. огородження.

Проведені роботи з ремонту 80 п.м. транспортного огородження бар’єрного типу. Всього з початку року відремонтовано 4800 п.м. огородження бар’єрного типу.

Виконувались роботи з фарбування 352 п.м. перильної огорожі на мостах та шляхопроводах. Всього з початку року пофарбовано 4202 п.м. перильної огорожі.

За звітний період встановлено 135 сигнальних стовпчиків. Всього з початку року встановлено 606 сигнальних стовпчиків.

Виконані роботи з прибирання сміття на автодорогах Київ-Харків-Довжанський, Харків-Щєрбаківка, Харків-Вовчаньск-КПП «Чугунівка», протяжністю 10 км. З початку року виконано прибирання сміття на 227 км автомобільних доріг.

Виконані роботи з покосу трави вздовж узбіччя 672 км автомобільних доріг (ручним та механізованим методом), в тому числі Київ-Харків-Довжанський (Полтавський та Чугуївський напрямки), окружна дорога навколо м.Харкова, Харків-Вовчанськ-КПП «Піски», Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта, Чугуїв-Мілове та інших. Всього з початку року виконані роботи з покосу трави на 1741 км автомобільних доріг.

При проведенні робіт з покосу трави філією «Красноградське ДЕП» ДП «Харківський облавтодор» 3 червня на ділянці автомобільної дороги Харків-Красноград-Перещепине було зафіксовано факт крадіжки елементів дорожньої обстановки, а саме відсутність 31 металевої стійки транспортного огородження бар’єрного типу з компенсаторами. Орієнтовна вартість викраденого складає 1705 грн. Крім того, 4 червня на одній з ділянок цієї ж дороги виявлено відсутність 200 металевих стійок транспортного огородження бар’єрного типу з компенсаторами. Орієнтовна вартість викраденого складає 9200 грн. Також філією «Пісочинське ДЕП» при проведенні обстеження 10 червня ділянки цієї автодороги зафіксований факт крадіжки елементів дорожньої обстановки, а саме відсутність на 20 п.м. секцій металевого транспортного огородження бар’єрного типу. Орієнтовна вартість викраденого складає 7500 грн. Матеріальні збитки при цьому нанесені власнику автомобільних доріг – Службі автомобільних доріг у Харківській області в цілому на загальну суму 18405 грн.

У випадках крадіжки елементів дорожньої обстановки були направлені відповідні заяви до Красноградського РВ ГУМВС України в Харківській області та Харківського районного відділу (з обслуговування Харківського району та міста Люботин) ГУМВС України в Харківській області.