Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Мешканці Харківщини запропонували більше 600 проектів до Плану реалізації Стратегії розвитку області-2020

Мешканці Харківщини запропонували більше 600 проектів до Плану реалізації Стратегії розвитку області-2020

18 червня проект Плану винесуть на розгляд сесії Харківської облради. Таке рішення прийняла робоча група з розробки проекту Плану заходів з реалізації Стратегії розвитку Харківської області на період до 2020 року. Засідання робочої групи пройшло 17 червня під керівництвом заступника голови Харківської облдержадміністрації Євгенія Шахненка. За інформацією директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктора Коваленка, до проекту Плану включили заходи, прив'язані до конкретних місць і орієнтовані на конкретний результат. План реалізації Стратегії розбитий на два етапи. Перший розрахований на 2015-2017 роки, другий - на 2018-2020-й. Взяти участь у формуванні Плану мали можливість усі бажаючі - як організації, так і мешканці області. Збір ідей тривав до 17 квітня 2015 року. «За цей час надійшло понад 600 проектних пропозицій. Усі вони були розглянуті на відповідність завданням Стратегії, положенням Стратегії сталого розвитку «Україна-2020» та Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року. Частина пропозицій вже трансформувалися в проекти і спрямовуються на конкурсний відбір для отримання фінансування за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку в 2015 році», - повідомив Віктор Коваленко. 

Він підкреслив, що після прийняття Плану реалізації Стратегії-2020 включені до цього документу проекти зможуть на конкурсній основі претендувати на кошти з Фонду регіонального розвитку в 2016 році. Але Фонд регіонального розвитку - не єдине можливе джерело фінансування проектів.

«Значна частина проектів передбачає фінансування за рахунок залучення грантових коштів, коштів міжнародних організацій, програм і проектів міжнародної технічної допомоги. І наявність таких проектів в Плані реалізації, затвердженому рішенням сесії обласної ради, багаторазово підвищує можливість залучення таких коштів», - пояснив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин.

Довідка. Стратегію розвитку Харківщини до 2020 року прийняли на пленарному засіданні XXXIV сесії Харківської обласної ради 5 березня. Цей документ розроблений облдержадміністрацією та обласною радою із залученням широкого кола профільних фахівців. Стратегія орієнтована на впровадження сучасних європейських принципів управління територіальним розвитком. Вперше Стратегія передбачає створення плану її реалізації, у формуванні якого зможе взяти участь кожен мешканець області. Робоча група з розробки проекту Плану заходів з реалізації Стратегії розвитку Харківської області на період до 2020 року була створена за розпорядженням голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна. Він очолив робочу групу.