Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У профтехучилищах Харківщини оновлять перелік професій

У профтехучилищах Харківщини оновлять перелік професій

Вже цього року систему професійно-технічних навчальних закладів області планується оптимізувати з урахуванням даних моніторингу потреб ринку праці. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомила заступник голови ХОДА Юлія Світлична. «Це не буде поголовне закриття профтехучилищ. З 54 ПТУ ми плануємо оптимізувати близько 5. Буде проведено оновлення переліку професій і позбавлення від дублювання спеціальностей різними навчальними закладами. Окремі училища будуть об'єднані в потужні навчальні заклади з урахуванням демографічних, економічних, соціальних особливостей розвитку регіону та потреб мешканців», - зазначила заступник голови.

Юлія Світлична підкреслила, що це реформування системи профтехосвіти області проводиться в рамках стратегій розвитку, прийнятих на національному рівні. Частина з них вже реалізована, а частина є перспективним планом на період до 2020 року.

Свої пропозиції щодо оптимізації мережі ПТУ Департамент науки і освіти ХОДА вже подав до Міністерства освіти і науки України.