Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Норвегія готова надати Україні правову підтримку в реформуванні судової та правоохоронної системи

Норвегія готова надати Україні правову підтримку в реформуванні судової та правоохоронної системи

Сьогодні, 10 червня, заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації Вячеслав Аббакумов провів зустріч з делегацією фахівців Королівства Норвегія з питань юридичної реформи в Україні. У зустрічі також взяли участь директор юридичного департаменту ХОДА Денис Дудник і керівник групи розробників Стратегії розвитку Харківської області на період до 2020 року Олександр Лукашов. Під час зустрічі обговорювалися питання щодо напрямів проведення в Україні реформ у юридичній сфері, а також надання відповідної допомоги норвезькими експертами.

Вячеслав Аббакумов зазначив, що незважаючи на непрості умови, в яких знаходиться Харківська область, у її керівництва є чітке розуміння курсу розвитку України та курсу реформ.

«Ми розуміємо їх необхідність та користь для України в цілому і для Харківської області, зокрема. У січні 2015 року була прийнята Стратегія розвитку України до 2020 року. Керівництво облдержадміністрації докладає всіх зусиль для того, щоб стратегія реформ була здійснена», - сказав він.

Заступник голови ХОДА зазначив, що серед основних завдань - реформування всієї правоохоронної системи - МВС, прокуратури, судів, реформи в системі національної безпеки і оборони, децентралізація влади і реформування органів місцевого самоврядування, а також посилення заходів боротьби з корупцією.

Старший радник Міністерства юстиції та громадської безпеки, суддя Апеляційного суду Королівства Норвегія Валтер Вангберг повідомив, що їх делегація, до складу якої входять представники Міністерства юстиції та громадської безпеки та Міністерства закордонних справ Норвегії, знаходиться у Харкові кілька днів. За цей час експерти провели низку зустрічей з керівництвом Апеляційного суду, Київського районного суду м.Харкова, Управління МВС України в Харківській області.

«Основна мета нашого проекту - надання правової підтримки країнам з демократією, що розвивається. Ми всі працюємо в сфері зміцнення верховенства права, більш точно - в секторі кримінальної юстиції. Ми працюємо в багатьох країнах, але основна наша увага була приділена Грузії, де ми працювали в 2004-2013 рр. Ще один багаторічний проект, який було розпочато в 2007 році і який завершиться в 2016 році - це підтримка судових реформ у Молдові. Ми не надаємо фінансову підтримку безпосередньо, проте ми зможемо поділитися з вами своїми знаннями та досвідом, який у нас вже є», - зазначив Валтер Вангберг.