Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині планують залучити 80-100 млн. грн. інвестицій на переоснащення котелень

На Харківщині планують залучити 80-100 млн. грн. інвестицій на переоснащення котелень

В першу чергу, стоїть завдання забезпечити альтернативними джерелами енергії бюджетні організації. Таким чином регіон економить газ і здешевлює утримання шкіл, дитячих садків та лікарень, зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко, відповідаючи на дзвінки читачів газети «Вечерний Харьков». За його словами, сьогодні проводяться роботи з переоснащення 15 котелень у Харкові та області. Крім того, розробляються проекти в Борівському, Первомайському, Нововодолазькому та Лозівському районах.

«Сподіваємося, що держава й цього року виділить субвенцію на ці цілі. Крім того, розраховуємо на інвестиції - близько 80-100 млн. грн. Ми дуже ретельно працюємо над цим питанням. До нас звертаються підприємці Харкова, Києва, Львова, які хочуть займатися встановленням та обслуговуванням блочних котелень. При цьому ми не демонтуємо газове обладнання, а, навпаки, упорядковуємо - на випадок повернення до блакитного палива. З одного боку, інвестори зможуть займатися бізнесом - продажем тепла, а з іншого - таке тепло для споживачів коштує дешевше, ніж опалення на газі», - зазначив Євгеній Шахненко.

Заступник голови ХОДА нагадав, що минулого року в школах, лікарнях і дитячих садках області було встановлено близько 23 модульних котелень на суму 31 млн. грн., виділених державою. Причому сезонна економія при установці сучасної автоматичної котельні, що працює на пелетах, тільки в одній школі в Дергачах склала близько 1 млн. грн.