Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область отримала золоту медаль виставки «Агро-2015»

Харківська область отримала золоту медаль виставки «Агро-2015»

Експозицію нашої області визнали найкращою серед усіх регіонів України, представлених на ХХVІІ Міжнародній агропромисловій виставці. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Марк Беккер. «У нас була найкрасивіша експозиція. Широко були представлені товари народного споживання - в першу чергу, хлібобулочні вироби та молочне виробництво. У виставці взяли участь практично всі харківські хлібозаводи - в тому числі і «Салтівський», і «Кулиничівський», була продукція «Харківської бісквітної фабрики», - уточнив Марк Беккер.

Особливу увагу учасників і відвідувачів «Агро-2015» привернули харківські тваринницькі господарства. Представляти область до Києва  вирушили ДПДГ «Гонтарівка» Вовчанського району та два господарства з Барвінківського району - агрофірми «Подолівська» і «Барвінківська».

«Вони представили кращі зразки овець. По Вовчанському району - це прекос, по Барвінківському - це вівці породи Асканійський меринос (дніпровського типу). Також були виведені нові породи м'ясного напрямку. «Подолівська» представляла абердин-ангуську породу великої рогатої худоби. Це порода м'ясного напряму, яка дуже цінується за кордоном. Мармурове м'ясо корів цієї породи дуже цінується в ресторанах», - розповів Марк Беккер.

За його словами, до овець харківських господарств виявили великий інтерес присутні на виставці представники Індії. «У них є на західній Україні господарство, яке займається виведенням овець. Таких овець вони ще не бачили, тому так зацікавилися», - пояснив заступник голови ХОДА.

Традиційним учасником виставки від Харківської області став «Харківський тракторний завод». Підприємство представило не тільки нову техніку, але й унікальну програму ремонту та переобладнання відпрацьованих тракторів, яка дозволяє фермерам отримати практично нову техніку за дуже вигідною ціною.

«В цілому я дуже задоволений результатами виставки. Ми розраховували на це, будемо працювати далі», - підкреслив Марк Беккер.

Довідка. На традиційній ХХVІІ Міжнародній агропромисловій виставці «Агро-2015» Харківську область представляли понад 60 підприємств виробничої, наукової, харчової та переробної галузей. За результатами виставки та оцінки експертної комісії Міністерства аграрної політики та продовольства України за вагомий внесок у розвиток аграрного сектора Харківська область нагороджена золотою медаллю в номінації «За краще висвітлення регіонального розвитку та виставкову експозицію серед областей України». Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації нагороджений за участь у ХХVІІ Міжнародній агропромисловій виставці «Агро-2015». Всі підприємства виробничої, харчової та переробної галузей будуть відзначені дипломами «За організацію експозиції Харківської області, визнаною кращою серед областей України на ХХVІІ Міжнародній агропромисловій виставці «Агро-2015».