Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Еліна Світоліна встановила новий рекорд України, піднявшись на 17-у сходинку в рейтингу WTA

Еліна Світоліна встановила новий рекорд України, піднявшись на 17-у сходинку в рейтингу WTA

Такому досягненню сприяв успішний виступ Еліни на одному з турнірів Великого шолому – «Roland Garros», де їй вдалося вийти у чвертьфінал. Про це повідомляє Департамент у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації. До речі, це стало також великою подією в українському тенісі, бо до цього в 1/4 фіналу «Roland Garros» українці ще не виступали, та й взагалі до чвертьфіналу будь-якого турніру Великого шолому вдалося вийти лише одного разу.

Нажаль, в чвертьфінальному поєдинку 20-річна харківська тенісистка поступилася більш досвідченій екс-першій ракетці світу Ані Іванович з Сербії (3:6, 2:6). Тим не менш, вихід до чвертьфіналу найпрестижнішого у світі тенісу турніру приніс Еліні велику кількість очок, що дозволили значно піднятися в рейтингу WTA та посісти 17-е місце.

Варто зазначити, що так високо у світовому рейтингу з українців ще ніхто не піднімався, а попередній рекорд - 19-е місце - встановила в квітні 2008 року Олена Бондаренко. В травні цього року Еліна Світоліна повторила рекорд Олени, та ось тепер стала найуспішнішою українською тенісисткою.