Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Куп’янському районі вирішили створити територіальну громаду з центром у місті Куп’янськ

У Куп’янському районі вирішили створити територіальну громаду з центром у місті Куп’янськ

Під головуванням керівника Куп’янської райдержадміністрації відбулось засідання Робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об’єднання територіальних громад. Заступник голови РДА Олена Польоха проінформувала присутніх, що пропозиції від Куп’янського району стосовно добровільного об’єднання сільських рад у чотири територіальні громади розглянуті обласною Робочою групою та Міністерством регіонального розвитку та будівництва України, про результати їх розгляду повідомили 2 червня на обласній селекторній нараді, де було наголошено, що основним питанням об’єднання виступає фінансова спроможність кожної громади забезпечити комфортне проживання мешканців району, збереження інфраструктури і створення самодостатніх громад.

Також на засіданні було зазначено, що кожна громада повинна бути спроможна не тільки утримувати апарат та відповідні структурні підрозділи, а й забезпечити надання необхідних послуг своїм мешканцям.

Під час засідання були обговорені декілька варіантів об’єднання територіальних громад, а також ініціативи щодо утворення однієї територіальної громади з центром у м. Куп’янськ, про що й було прийняте відповідне рішення.