Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У дитячому садку «Ромашка» в Зачепилівському районі області відкрили нову групу

У дитячому садку «Ромашка» в Зачепилівському районі області відкрили нову групу

Сьогодні в сел. Зачепилівка на Харківщині після реконструкції урочисто відкрили додаткову групу в дошкільному навчальному закладі «Ромашка». У заході взяла участь заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична. На святі також були присутні голова Зачепилівської РДА Андрій Конопля, голова районної ради Леонід Глянь, Зачепилівський селищний голова Юрій Кривенко, працівники, вихованці садочка, їхні батьки, громадськість. Юлія Світлична привітала вихователів, дітей та їхніх батьків з відкриттям нової групи. «Я дуже рада, що у нас є така можливість - відкрити ще одну групу, щоб дітки могли отримувати дошкільну освіту. Це здорово, що в Зачепилівському районі поліпшується демографічна ситуація, за що велике спасибі батькам. Сьогодні для всіх нас це велике свято. Все більше дітей зможуть навчатися, грати, знаходити нових друзів! У батьків тепер з'явиться більше вільного часу для повноцінної роботи», - сказала заступник керівника області у своєму вступному слові.

За словами завідуючої Зачепилівського дитячого садка «Ромашка» Ірини Шестунової, відкриття нової, сьомої, групи дозволить навчати тут додатково 18 дітей. 

Як розповів Андрій Конопля, на сьогодні в районі працюють 8 дошкільних навчальних закладів та 4 дошкільних підрозділи у складі навчально-виховних комплексів, в яких проходять навчання 298 дітей. «У зв'язку зі збільшенням народжуваності в районі відчувається нестача дитячих садків, і відсоток охоплення дітей від року до шести років дошкільними навчальними закладами (в 2014 році – 37,5%) значно нижче середнього обласного показника, який становить 61%. Тому з метою поліпшення ситуації в цьому році і було заплановано відкриття додаткових груп у Зачепилівському та Бердянському ДНЗ», - зазначив голова РДА.

В нових групах зробили ремонт, закупили меблі та іграшки, а також облаштували ігрові кімнати, теплі спальні, зручні додаткові приміщення (роздягальні, туалети, умивальники). 

Як додала Юлія Світлична, в бюджеті області на 2015 рік на розвиток мережі дошкільної освіти закладено близько 2 млн. грн.

«У зв'язку з поліпшенням демографічної ситуації потреба в дитячих садках в області збільшилася. І, дійсно, зараз існує дефіцит місць у дошкільних установах. Голова ХОДА Ігор Райнін поставив завдання оптимізувати мережу дошкільних закладів в цілому. Таким чином, в цьому році відкриють додаткові групи у дитячих садках і в інших районах області для того, щоб діти могли безперешкодно отримувати дошкільну освіту», - зазначила Юлія Світлична.

Від Харківської облдержадміністрації дитячому садку «Ромашка» подарували пилосос та телевізор для нової групи.