Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Польща сприятиме Харківщині з питань підготовки проектів для залучення європейських інвестицій

Польща сприятиме Харківщині з питань підготовки проектів для залучення європейських інвестицій

На запрошення Маршала Великопольського воєводства Республіки Польща Марека Возняка 14-15 травня поточного року заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична та директор Департаменту економіки і міжнародних відносин обласної державної адміністрації Віктор Коваленко відвідали м.Познань з метою поновлення побратимських зв’язків між Харківською областю та Великопольським воєводством в рамках Угоди про торговельно-економічне, науково-технічне та культурне співробітництво від 2002 року.

В ході візиту відбулась зустріч з Мареком Возняком, під час якої Юлія Світлична поінформувала щодо суспільно-політичної та соціально-економічної ситуації в Харківській області, а також від імені голови обласної державної адміністрації Ігоря Райніна запросила делегацію Великопольського воєводства взяти участь у VIІ Міжнародному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!».

Заступник голови обласної державної адміністрації висловила зацікавленість в реалізації спільних проектів та налагодженні коопераційних зв’язків в таких сферах як сільське господарство, переробка продукції, фармація, машинобудування та підприємництво.

В свою чергу, Маршал Великопольського воєводства підтвердив намір щодо візиту на Харківщину з метою участі у вищезазначеному заході та зазначив, що польська сторона має бажання надати всіляке сприяння в проведенні консультацій з питань підготовки та супроводження проектів для подальшого залучення коштів європейських інституцій.

Крім цього, Марек Возняк поінформував, що в м.Познань вже проходять лікування та реабілітацію українські військові із зони АТО.

Зі свого боку, Юлія Світлична наголосила на початку проведення реформ на Харківщині та висловила сподівання на допомогу польської сторони, яка має певний досвід.

Також делегація Харківської області відвідала Познанський науково-технологічний парк та ознайомилась з системою його роботи. Основною метою діяльності технопарку є дослідження нових біотехнологій та хімічних розробок, інновацій в сфері IT, підтримка розвитку підприємництва, інноваційного виробництва вихідців з України, а також допомога в підготовці науковцями грантів Європейського Союзу.

На території парку делегація відвідала бізнес-інкубатор, в якому польські студенти та аспіранти проходять навчання з питань ведення підприємницької діяльності, що для Харківщини є край важливим.

Крім того, заступник голови ХОДА провела зустріч з Послом України в Польщі Андрієм Дещицею, в ході якої він висловив всіляку підтримку в активізації співробітництва Харківської області з Велипольським воєводством та надав позитивну оцінку роботі керівництва Харківської області.

Також делегація Харківщини та Великопольського воєводства відвідали виставу Харківського державного академічного драматичного театру ім. Т.Г.Шевченка «Антігона в Нью-Йорку» за постановою польського режисера Анджея Щитка.