Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

ХОДА уклала меморандум про співпрацю з Міжнародним агентством регіонального розвитку «GloBee»

ХОДА уклала меморандум про співпрацю з Міжнародним агентством регіонального розвитку «GloBee»

Документ 19 травня підписали голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін та голова громадської організації «Міжнародне агентство регіонального розвитку «GloВee» Дмитро Шувал. Тепер організація, що створена для просування соціально-економічних інтересів регіонів України на міжнародному рівні, буде активно співпрацювати з Харківською областю. Основні напрямки діяльності «GloВee» - це залучення інвестицій у проекти місцевого розвитку, сприяння експортній діяльності підприємств, налагодження зв'язків із міжнародними фінансовими інститутами. У агентства вже є представництва в Німеччині та Швейцарії. В даний момент у рамках співпраці з «GloВee» та Фондом «Україна - США» планується відкриття офісу Харківської області у Вашингтоні. У ході зустрічі голова ХОДА Ігор Райнін підкреслив, що Харківська область - надійний і вигідний партнер. 

«З кожним іноземним інвестором або людиною, яка бере участь у соціально-економічному розвитку Харківської області, ми готові працювати окремо: в рамках правового поля повністю супроводжувати всі інвестиційні та інші проекти, щоб уникнути бюрократичних зволікань. Ми дуже рішуче наступаємо на корупцію. У нас абсолютно спокійна робоча обстановка», - пояснив Ігор Райнін.

Він також окреслив основні пріоритети Харківської області, до яких відніс сільське господарство, промисловість, науку та IT-технології.

Віце-президент Фонду «Україна - США» Маркьян Бєлінський, у свою чергу, підкреслив, що підписання меморандуму посприяє роботі офісу Харківської області у Вашингтоні та наочно продемонструє міжнародним партнерам унікальність даної ініціативи.