Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Вашингтоні з'явиться офіс Харківського регіону

У Вашингтоні з'явиться офіс Харківського регіону

Відповідні домовленості були досягнуті 19 травня в ході зустрічі голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна з керівництвом фонду «Україна - США» та Міжнародного агентства регіонального розвитку «GloBee». Головним завданням представників Харківщини у Вашингтоні стане просування інтересів нашої промисловості, науки й аграрного сектора, пошук ринків збуту та інвесторів. «Ми розуміємо, що ресурси Сполучених Штатів великі. Там є інвестори, які готові не тільки розширюватися на території США, але і відкрити свій бізнес на будь-якій іншій території, в тому числі і в Україні. Ми намагаємося не втратити і цієї можливості, налагоджуємо зв'язки для того, щоб у Вашингтоні з'явилися лобісти, які представлятимуть інтереси Харківської області, харківських підприємств в різних бізнес-структурах США», - пояснила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична.

Ідею створення офісу Харківської області в США керівник ХОДА Ігор Райнін попередньо обговорив з провідними промисловцями регіону та представниками аграрного бізнесу.

«Є повна підтримка і розуміння важливості цих моментів. Робота офісу Харківської області у Вашингтоні буде наповнена змістом», - запевнив Ігор Райнін.

Юлія Світлична, в свою чергу, підкреслила унікальність цієї події як для регіону, так і для країни в цілому.

«Це унікальна ситуація, коли з однією областю відкриває відносини Вашингтон. Ми розуміємо, що Вашингтон - це центр світової політики та економіки. Цим ми унікальні - ми змогли зацікавити американську сторону. Причому ця взаємодія не буде обмежуватися тільки співпрацею з США. За допомогою роботи офісу у Вашингтоні ми будемо розробляти нові європейські та азіатські ринки. Це тільки перший крок для подальшого розвитку торговельних відносин Харківської області з усім світом», - сказала заступник голови ХОДА.

Довідка. Фонд «Україна - США» - некомерційна недержавна організація, створена в 1991 році. Фонд налагоджує і підтримує зв'язки між Сполученими Штатами Америки та Україною, реалізує низку програм, що сприяють розвитку демократії, ринковим реформам і зміцненню прав людини в нашій державі.

Міжнародне агентство регіонального розвитку «GloBee» - некомерційна недержавна організація, створена для просування соціально-економічних інтересів регіонів України на міжнародному рівні.