Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Богдан Бондаренко здобув «срібло» на етапі «Діамантової ліги»

Богдан Бондаренко здобув «срібло» на етапі «Діамантової ліги»

17 травня у Шанхаї на етапі найпрестижніших змагань в світі легкої атлетики - «Діамантової ліги» - харків’янин Богдан Бондаренко показав другий результат в секторі стрибків у висоту. Про це повідомляють в Департаменті у справах молоді та спорту ХОДА. Для Богдана це був другий старт в цьому сезоні. Впевнено перемігши на міжнародних змаганнях в Токіо, чемпіон світу та Європи вирушив до Китаю, щоб стартувати в боротьбі за головний трофей «Діамантової ліги» цього сезону, яку, нагадаємо, він вже вигравав у 2013 році. Але на шанхайському етапі конкуренція була сильнішою. 

Богдан Бондаренко почав змагання з 2,25 метра, потім з першої спроби подолав 2,32 метра. Після чого спробував підкорити 2,38 метра, але після двох невдалих стрибків переніс планку на 2,41 метра, та і ця висота йому на цей раз не підкорилася.

В свою чергу, його суперник Мутаз Есса Баршим з Катару зміг подолати висоту 2,38 метра та став переможцем. Третє місце також з результатом 2,32 метра, але за двома спробами, посів китаєць Говей Чжан.

Харків’янка Анна Міщенко на стартовому етапі «Діамантової ліги» цього сезону, який відбувся у столиці Катару Досі, фінішувала четвертою на дистанції 1500 метрів. Анна показала свій кращий результат в цьому сезоні - 4.01,95, але щоб потрапити до трійки призерів, їй не вистачило дев'яти сотих секунди. Саме на такий час харківську легкоатлетку обійшла на фінішній прямій ефіопка Сенбері Тефері. А переможницею на цій дистанції стала ще одна ефіопка, результат якої був 4.00,96.