Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині сім'ям 68 військовослужбовців, загиблих в АТО, оформили соціальні паспорти

На Харківщині сім'ям 68 військовослужбовців, загиблих в АТО, оформили соціальні паспорти

Т.в.п. заступника голови облдержадміністрації Вадим Глушко, директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан і перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко поспілкувалися з вдовами бійців у Чугуєві. «Наше головне завдання - підтримати ваші родини, які залишилися без годувальників. Ми не зможемо повернути вам найдорожче, що ви втратили - чоловіків. На жаль, на передовій, захищаючи нашу країну, гине генофонд нації», - підкреслив Вадим Глушко. Чиновники провели з сім'ями загиблих низку зустрічей, щоб дізнатися: з якими проблемами зіткнулися дружини і батьки, як їм допомогти? На сьогоднішній день в Харківській області зареєстровано 68 сімей військовослужбовців, загиблих в АТО, а також оформлені соціальні паспорти на 77 членів їх сімей. За необхідності, рідним надається психологічна допомога.

Тетяна Романцова разом з 6-річним сином Ромою наймає житло в Башкирівці. У 32-річної жінки тільки одне прохання - допомогти з житлом.

«Зараз опрацюємо це питання. Важливо з'ясувати: чи стояла сім'я на квартирному обліку та інші нюанси, а потім включити їх в програму, завдяки якій вони зможуть отримати житло за рахунок держави. На сьогоднішній день в нашій області документи підготовлені за чотирма такими сім'ями. Є й гроші. На ці цілі уряд виділив 300 млн. грн. Тепер як тільки в Міністерстві юстиції затвердять відповідне положення Кабінету міністрів, ми зможемо придбати сім'ям житло», - пояснив Вадим Глушко.

Ще одне запитання стосувалося кредиту в банку. Два роки тому родина бійця, загиблого під час антитерористичної операції, купила в кредит автомобіль. Після смерті чоловіка вдова, яка виховує двох доньок, вже третій місяць не може погашати свої зобов'язання перед банком, оскільки їй не надають «кредитні канікули». Чиновники також пообіцяли посприяти у вирішенні проблеми, що виникла з фінустановою.