Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Укрпошта» змінює тарифи на послуги поштового зв’язку

«Укрпошта» змінює тарифи на послуги поштового зв’язку

З 1 травня «Укрпошта» вводить в дію нові тарифи на універсальні послуги поштового зв’язку. Зокрема, змінеться вартість пересилання непріоритетної письмової кореспонденції та посилок без оголошеної цінності масою до 10 кг в межах України. Відповідне рішення прийняте Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, 7 квітня та зареєстроване в Міністерстві юстиції 23 квітня. За новими тарифами вартість листа масою до 20 г становитиме 2,40 грн. без ПДВ, посилки масою 1 кг без оголошеної цінності в межах України - 9,60 грн. без ПДВ. У середньому, тарифи на пересилання простої та рекомендованої письмової кореспонденції без оголошеної цінності зростуть на 19,5%.

«Підвищення тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку для більшості українців не буде особливо відчутним. Вартість відправки листа коштуватиме всього на 40 коп. більше. Наші листоноші та оператори виконують дуже важливу функцію, але їх середньомісячна заробітна плата є досить низькою. Зміна тарифів дасть можливість її дещо підвищити та забезпечити кращі умови праці», - відзначив в.о. генерального директора «Укрпошти» Ігор Ткачук.

Для забезпечення виконання соціальних функцій «Укрпошта» має утримувати розгалужену мережу в близько 12 тис. поштових відділень, майже 9 тис. з яких знаходяться в сільській місцевості. Встановлення нових тарифів дасть змогу забезпечити стабільну роботу національного оператора поштового зв’язку та зберегти доступ населення до поштових послуг в сільській місцевості.

Довідка. Діючі тарифи національного оператора поштового зв’язку на пересилання письмової кореспонденції в межах України не змінювалися з 2012 р., на посилки без оголошеної цінності – з 2013 р.