Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині 8 і 9 травня пройдуть лише узгоджені заходи. В'ячеслав Аббакумов

На Харківщині 8 і 9 травня пройдуть лише узгоджені заходи. В'ячеслав Аббакумов

Харків'ян і мешканців області, які не брали участь у Другій світовій війні, просять не кріпити на одяг у День перемоги і День пам'яті георгіївські стрічки і не організовувати спонтанні акції, під час яких правоохоронці не зможуть гарантувати безпеку громадян. Такі заяви заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації В'ячеслав Аббакумов, глава обласної міліції Анатолій Дмитрієв та начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар зробили 29 квітня під час спільного брифінгу. «Заходи, які заплановані Харківською областю на 8 і 9 травня, пройдуть в повному обсязі, як і планувалося. Хочу зазначити, що провокації, швидше за все, будуть, але ми до них готові. На всі виклики буде дано однозначну жорстку відсіч. Буде зроблено все, щоб харків'яни та мешканці регіону почувалися в безпеці і змогли в ці дні гідно вшанувати пам'ять героїв», - зазначив В'ячеслав Аббакумов.

За його словами, на сьогоднішній день всі плани проведення заходів узгоджені та передбачають необхідні заходи безпеки. Головні з них традиційно пройдуть на Меморіалі Слави в Лісопарку і Меморіалі «Висота Маршала Конєва».

«Будуть проводитися тільки узгоджені заходи, тому що мова йде про безпеку громадян. На жаль, ми вже маємо сумний досвід проведення несанкціонованої ходи, під час якої стався теракт, тому просимо всіх поставитися з розумінням до посилених заходів безпеки», - підкреслив заступник голови ХОДА.

У свою чергу, Анатолій Дмитрієв і Олександр Пивовар нагадали, що у святкові дні правоохоронці будуть більш ретельно проводити огляди особистих речей громадян, великих пакетів, багажів, які викличуть підозру. Також пильну увагу міліції можуть викликати люди, які не брали участь у Другій світовій війні, але прикріпили до одягу георгіївську стрічку.

«Враховуючи, що це зона АТО, ми будемо змушені з'ясовувати особистості кожної людини, тому що проти наших військових воюють люди, які кріплять на одяг георгіївські стрічки. Якщо будуть документи - це добре, не буде - будемо доставляти до управління для встановлення особи. Попереджаю наперед і сподіваюся на розуміння. Так як мій дід пройшов всю війну, особисто я ставлюся до ветеранів з великою повагою», - зазначив глава обласної міліції.