Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завтра обговорять перспективи розвитку музейної мережі на Харківщині

Завтра обговорять перспективи розвитку музейної мережі на Харківщині

17 квітня о 10:00 в Харківському історичному музеї відбудеться Всеукраїнська наукова конференція «Музей у глобальному світі: інновації та збереження традицій», присвячена 95-річчю з часу заснування Харківського історичного музею, що проходитиме в рамках XXI Сумцовських читань. Сумцовські читання, започатковані у 1995 році, щорічно проводяться у Харківському історичному музеї на честь видатного вченого М.Ф. Сумцова, який був першим директором заснованого у 1920 році у Харкові Музею Слобідської України ім. Г.С. Сковороди, перетвореного пізніше у історичний музей. На цьогорічній науковій конференції розглянуть питання інформаційних технологій в музейній справі, маркетингу і реклами, а також проблеми та перспективи розвитку музейної мережі Харківщини та інші. 

У науковій конференції візьмуть участь викладачі, аспіранти та студенти вузів, співробітники музеїв України та краєзнавці.

Нагадаємо, питання про присвоєння імені М.Ф. Сумцова Харківському історичному музею було підтримано громадськістю області в ході громадського обговорення, зокрема, у рамках круглого столу, який проходив 15 квітня в Будинку рад у Харкові, де також було запропоновано відновити пам’ятник Миколі Сумцову та назвати на честь етнографа одну з вулиць міста Харкова.