Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські паралімпійці здобули 7 медалей чемпіонату України з фехтування

Харківські паралімпійці здобули 7 медалей чемпіонату України з фехтування

На чемпіонаті України з фехтування серед спортсменів з порушенням опорно-рухового апарату харківські фехтувальниці здобули 2 золоті, 3 срібні та 2 бронзові нагороди. Дворазовою чемпіонкою України в особистих змаганнях серед жінок стала Євгенія Бреус. Харків’янка здобула золоті медалі в фехтуванні на шаблі, перемігши у фіналі суперницю зі Львівської області, та у фехтуванні на шпазі, де у фіналі перемогла свою землячку Валерію Абдуалімову.

В свою чергу, Валерія, окрім «срібла» в фехтуванні на шпазі, здобула «бронзу» в фехтуванні на шаблі.

Також Євгенія і Валерія посіли друге місце в командних змаганнях з фехтування на шпагах, програвши у фіналі суперницям з Миколаївської області. Чоловіча збірна Харківської області посіла в командних змаганнях четверте місце.

Ще дві нагороди – «срібло» та «бронза» - на рахунку харків'янки Наталії Мандрик. В особистих змаганнях на рапірі, поступившись у фіналі суперниці зі Львівської області, Наталя зайняла друге місце, а бронзову медаль виборола в особистих змаганнях на шаблі.

Євгенія Бреус у складі збірної команди України представлятиме країну і Харківську область на Кубку світу з фехтування серед спортсменів з порушенням опорно-рухового апарату, який  відбудеться у Монреалі (Канада) з 30 квітня по 4 травня.