Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Демобілізовані бійці АТО можуть зареєструватися на ЗНО до 20 травня

Демобілізовані бійці АТО можуть зареєструватися на ЗНО до 20 травня

Для демобілізованих із зони проведення антитерористичної операції військовослужбовців термін реєстрації для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні знань продовжено до 20 травня. Про це нагадала заступник голови ХОДА Юлія Світлична. Демобілізовані військові зможуть пройти ЗНО 9 червня. Згідно з планом, перше тестування з української мови та літератури відбудеться 24 квітня. «Хочу звернути увагу всіх батьків та учнів, що цей іспит є обов'язковим для отримання атестата про середню освіту», - підкреслила заступник керівника області. 

Цього року у зовнішньому незалежному оцінюванні візьмуть участь понад 18 тисяч школярів області. Для них буде працювати 71 пункт тестування в п'яти містах регіону - Харкові, Куп'янську, Лозовій, Балаклеї та Краснограді.

«Голова облдержадміністрації Ігор Райнін дав доручення керівникам ГУ МВС і ДСНС області провести ретельне обстеження всіх пунктів тестування та забезпечити їх охорону, вжити заходів щодо попередження випадків виникнення надзвичайних ситуацій напередодні і в дні проведення ЗНО. Таким чином, кожен абітурієнт зможе пройти тестування, не турбуючись за свою безпеку», - сказала Юлія Світлична.