Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До нового урожаю в області вже готують елеватори

До нового урожаю в області вже готують елеватори

14 квітня харківські журналісти в рамках прес-туру до Нововодолазького району ознайомилися з роботою елеватора ТОВ «Власівський Мірошник». За словами генерального директора підприємства Олексія Черноморда, загальна складська ємність зберігання зернових становить 83 тис. тонн. «У сезон добовеприймання досягало 4 тис. тонн, при цьому ще 1 тис. тонн ми відвантажували. А річний оборот у нас більше 300 тис. тонн», - сказав генеральний директор підприємства. «Власівський Мірошник» активно працює і в міжсезоння. Якраз зараз йде відвантаження соняшнику і кукурудзи з торішніх запасів, які зберігаються на елеваторі. Їх залишилося близько 15 тис. тонн. «До нового врожаю ми встигнемо все відвантажити, підремонтувати склади і бути готовими приймати зерно», - зазначив Олексій Черноморд. 

Підприємство має нові (2010 року побудови) ємності на 53 тис. тонн, робота яких повністю автоматизована, а також 11 складів підлогового зберігання, механізованих наполовину. «Ми плануємо також модернізувати очисне обладнання і замінити сушку», - підкреслив генеральний директор "Власівського Мірошника".

За його словами, на елеваторі зберігається зерно п'яти прилеглих районів. Підприємство бере пшеницю, ячмінь, сою, кукурудзу, соняшник, ріпак, горох і нут.

Також підприємство має свою пекарню, і випускає 500 буханок хліба на добу.

Довідка. ТОВ «Власівський Мірошник» входить до групи компаній агрохолдингу «Агропросперіс», а це - 13 елеваторів і 66 підприємств по всій Україні.