Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

СБУ затримала 11 бойовиків, причетних до терактів у Харківській області

СБУ затримала 11 бойовиків, причетних до терактів у Харківській області

Правоохоронці не лише розкрили низку уже вчинених терактів і диверсій, але й упередили нові злочини, які готувалися цією диверсійною групою на великодні свята. Про це повідомили в прес-центрі СБУ. Голова Служби безпеки України доповів Президенту України Петру Порошенку про те, що СБУ спільно з прокуратурою Харківської області знешкодила велику терористичну групу з 11-ти осіб, яка причетна до вчинення терактів у Харкові та області. Банда, яку затримали під час спецоперації 12-13 квітня, була добре організованою, з чітким розподілом ролей та обов'язків. Усі затримані - громадяни України 1968-1983 років народження. Координатором терористів був керівник харківської організації «Оплот» Євген Жилін.

«Бойовики підозрюються в обстрілі центрального офісу одного з комерційних банків у липні та Харківського обласного військкомату в серпні минулого року, вчиненні вибуху біля офісу волонтерської організації в лютому та підриві залізничної цистерни у квітні цього року», – зазначили у прес-центрі відомства.

У членів групи вилучено великий арсенал зброї та засоби для вчинення диверсій - гранатомети РПГ-7, реактивні вогнемети МРО-А, автомати Калашникова, підствольні гранатомети, снайперську гвинтівку Драгунова, пістолети, у тому числі для безшумної стрільби, таймерні міни СПМ, диверсійну міну для підриву та запалювання палива з цистерн або пошкодження наземних трубопроводів, гранати, велику кількість вибухової речовини «пластид» та набоїв різного калібру для стрілецької зброї, засоби ініціювання підриву, різноманітне саперне обладнання. Усе це було ввезено до України контрабандним шляхом.

Спецоперація СБУ на Харківщині триває.