Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Абітурієнти, які не складуть тест з української мови і літератури, не зможуть вступити до жодного ВНЗ

Абітурієнти, які не складуть тест з української мови і літератури, не зможуть вступити до жодного ВНЗ

Про це сьогодні повідомив директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко під час селекторної наради з питань організації проведення в Харківській області зовнішнього незалежного оцінювання–2015. За його словами, цьогорічна кампанія має декілька відмінностей від попередніх. Перше - це розбіжність у часі: тестування з української мови та літератури відбудеться 24 квітня, а за рештою предметів – з 3 по 27 червня. Друге – обов'язкове для всіх випускників тестування з української мови і літератури.

«У цьому році буде на 2 тисячі більше абітурієнтів, ніж у минулому році. Тест з української мови і літератури будуть складати 18,5 тисяч школярів, оскільки він є обов’язковим для отриманні атестату про середню освіту. Цього року вперше за результатами тестування буде оцінка «не склав». Після того, як ми отримаємо списки абітурієнтів, що не склали українську мову і літературу, ми їх будемо видаляти взагалі з усіх списків зареєстрованих, тому що для вступу до будь-якого вузу оцінка з української мови є обов’язковою», - сказав Олександр Сидоренко.

У п'яти містах області створено 71 пункт тестування. Найбільше навантаження припадає на Харків, де будуть складати ЗНО 14 тисяч абітурієнтів, з яких 7 тисяч - приїдуть з поза меж міста. По п'ять пунктів працюватимуть у містах Балаклея, Куп’янськ, Лозова і чотири - у Краснограді. Ці міста будуть задіяні тільки на трьох предметах: українська мова і література, математика, історія. Решта предметів проводиться тільки в обласному центрі.

«У цьому році мешканці Луганської і Донецької області, що підконтрольні Україні, будуть складати ЗНО у себе. А ті, хто приїхав до нас і тут оселився, будуть складати тут», - зазначив директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти.