Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Населення Харківщини розрахувалося за тепло на 60%, а бюджети - на 47%

Населення Харківщини розрахувалося за тепло на 60%, а бюджети - на 47%

Громадяни сплачують протягом усього року, і до початку нового опалювального сезону рівень їх розрахунків становить понад 100%, повідомив директор Харківського обласного комунального підприємства «Дирекція розвитку інфраструктури території» Олег Вернигора під час засідання колегії обласної державної адміністрації. «З початку року населення розрахувалося за тепло на 60%, але, з досвіду роботи, до початку нового опалювального сезону їх рівень розрахунків зазвичай становить понад 100%. Наприклад, на 1 листопада 2014 року цей розрахунок склав 107%», - зазначив Олег Вернигора.

У той же час, за його словами, бюджети всіх рівнів за цей період розрахувалися за тепло на 47%. Борг держбюджету становить 5,2 млн. грн., місцевих бюджетів - 14,5 млн. грн., а обласного бюджету - 610 тис. грн.

«Нажаль, на сьогоднішній день підприємство розрахувалося за спожитий газ на 33,5%. Низький відсоток розрахунку за газ викликаний тільки одним - неплатежами даних груп споживачів за послуги теплопостачання», - підкреслив директор ХОКП «Дирекція розвитку інфраструктури території».