Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У зону АТО військовослужбовців строкової служби не відправлятимуть

У зону АТО військовослужбовців строкової служби не відправлятимуть

Начальник відділу комплектування та призову – заступник начальника Управління комплектування та призову Головного управління персоналу Генерального штабу ЗС України полковник Валерій Дендебера наголосив, що у зону АТО військовослужбовців строкової служби не відправлятимуть. «У рамках призовної кампанії «Весна–2015» на строкову військову службу у квітні-травні будуть призвані 21126 громадян України», – повідомив офіцер. Цю чисельність затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів України № 274-р від 18 березня 2015 року «Про затвердження чисельності громадян України, що підлягають призову на строкову військову службу, обсягу видатків для проведення призову у квітні – травні 2015 року».

У Збройних Силах України служитимуть 12296 призовників, у Нацгвардії – 7630, у Державній спеціальній службі транспорту – 1200 осіб.

Призову на строкову військову службу підлягають здорові чоловіки, яким на день відправлення у військові частини виповнилося 20 років, і які ще не досягли 27-річного віку та не мають права на звільнення або відстрочку.